Pedigree

Kérdezze az állatorvost!


Kérdés feltevéséhez jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

edit54

Egy nap hányszor adjak enni a kutyámnak?

Kedves Edit!

Az elválasztást követő hetekben naponta négy-öt alkalommal célszerű etetni a kiskutyákat, majd ez fokozatosan csökkenthető egészen a kifejlettkori napi egy (egyes irodalmi adatok alapján kettő) etetésig. Fontos, hogy az etetés lehetőség szerint minden nap azonos időpontban történjen.


panni84

Kell-e vitaminokat adni egy kölyök kutyának, és ha igen, akkor milyeneket?

Kedves Panni!

Ha állatorvos külön nem javasolja bizonyos vitaminok kiegészítő adását, akkor az életkorának megfelelő, teljesértékű kutyaeledelt fogyasztó kölyöknek nincs szüksége vitaminkiegészítésre.


panni84

Ivartalanítás után megváltozik a kutya viselkedése?

Kedves Panni!

Általában igen, kicsit nyugodtabbá válik a viselkedésük, és a kanok sem szöknek ki a tüzelő szukák meghódítása céljából. Miután mozgásigényük is csökken, ezért táplálásukra érdemes odafigyelni, nehogy súlyfelesleg alakuljon ki.


Áron

Milyen oltásokat kell megkapnia egy kölyök kutyának?

Kedves Áron!

Az anyakutyától kapott ellenanyagok mennyisége 6-8 hetes életkorra annyira lecsökken, hogy már nem védik a kölyköt, ezért az új gazdinak legkésőbb ilyenkor érdemes felkeresni az állatorvost, akivel meg lehet beszélni a fertőző betegségek (parvovírusos bélgyulladás, szopornyica, fertőző májgyulladás, leptospirózis, veszettség stb.) elleni védőoltások beadási ütemét.
Mint a kisgyermekeknél, a kiskutyáknál is az alapoltásokat meg kell ismételni pár héten belül a megfelelő immunválasz kialakulásáért.


edit54

Miért eszik a kutyám füvet?

Kedves Edit!

A fűevésnek sok esetben semmi különösebb oka nincsen, de utalhat akár ásványianyag-, vagy vitaminhiányra is ez a viselkedés. A fű rágása közben kipréselődő nedveknek egyesek emésztést segítő hatást tulajdonítanak.


7 találat [ 1 | 2 oldal ]Pedigree® Mindenünk a kutya! © 2018 Mars Magyarország Értékesítő Bt.