Pedigree

Mozgásban

Minden kutyának szüksége van mozgásra. Hogy mennyire, az fajtájuktól függ. Egy labradorral könnyen lesétálhatunk napi 15 kilométert, de egy tacskóval ezt már kevésbé tehetjük meg. Olvassa el tanácsainkat arról, hogyan tudja kutyáját fitten és egészségesen tartani! A kutyák minden nap igénylik a mozgást. Az, hogy mennyi mozgásra van szükségük, egyrészt függ a nagyságuktól, másrészt pedig a fajtájuktól. Az ebek vagy játék közben szeretnek mozogni vagy társaságban! Tréningezzen kedvencével! Akár úszásról, biciklizésről, sétálásról vagy focizásról van szó, kis barátja biztosan szívesen elkíséri majd.

 1Séta

A sétálás a legjobb kikapcsolódás Önnek is és kutyájának is. Nemcsak a mozgás szempontjából fontos a séta: a gyaloglás alatt kutyusa találkozik más kutyákkal, megismeri őket, tapasztalatokat szerez. Ezek az élmények segítenek kedvencének abban, hogy kiegyensúlyozott, alkalmazkodóképes kutya váljon belőle, akinek később sem lesznek magatartásproblémái. Néhány jó tanács, amire nem árt figyelnie séta közben!

  • Ha kutyáját emberek közé viszi, tartsa mindig pórázon és tegyen rá szájkosarat!
  • Győződjön meg róla, hogy kutyusának nincs-e tériszonya!
  • Soha ne veszítse kutyusát szem elől!
  • Ne vigye sétálni kutyáját nagyon hideg, fagyos vagy túl forró napokon!

 2Játék

Játék közben nemcsak mozogni tud a kutyus, de közelebbi kapcsolatba is kerül gazdijával. Arra mindig figyeljen, hogy az állat ne vaduljon el játék közben. Hogy megtartsa tekintélyét, mindig éreztesse, ki a főnök! Diktálja Ön, mikor kezdődik és mikor ér véget a játék! Ne játszanak faággal vagy kődarabbal, mert balesetveszélyes. A kutyusnak teljesen mindegy, hogy milyen játékkal játszik, neki a legfontosabb az, hogy a gazdájával legyen!

Az oldal tetejére


Pedigree® Mindenünk a kutya! © 2018 Mars Magyarország Értékesítő Bt.